Informace o nás

  • Jatka Ivančice se zabývají porážkou prasat, skotu a jejich zpracováním na výsekové maso a výrobou tepelně opracovaných masných výrobků. Porážka se provádí každý den, čímž je zajištěna každodenní produkce čerstvého chlazeného masa. Jatka poráží zvířata výhradně z českých chovů, a to z nejbližšího regionu. Rozvoz zboží je zajištěn vlastními chladírenskými vozidly přímo k zákazníkovi.

  •  
  • Provoz jatek podléhá stálému veterinárnímu dozoru, čímž je zaručena zdravotní nezávadnost expedovaných výrobků. Opracování masa se provádí v nejvyšší kvalitě, podle evropských standardů. Na přání zákazníků je možno rozbourané maso vakuově zabalit. Po zabalení masa ve vakuové baličce je toto odváženo na digitální váze a opatřeno etiketou se všemi náležitostmi vyplývajícími z právních předpisů. Vakuově zabalené maso má dobu trvanlivosti prodlouženou na 10 dnů.
 
Jatka Ivančice se zabývají také výrobou tepelně opracovaných masných výrobků – uzená masa, uzeniny, vařené výrobky. Uzená masa a uzeniny jsou tepelně zpracovávány v moderním udícím zařízení. Výrobky je možné taktéž vakuově zabalit. Novinkou je rozšíření našeho provozu o úsek pro vařenou výrobu. Zde se vyrábí tlačenka, jitrnice, jelita, škvařené sádlo, škvarky, škvarková pomazánka, škvarečky v sádle, zabíjačková polévka, játrová paštika apod.

Naším cílem je v rámci výroby masných výrobků klást důraz na kvalitu výrobků. Veškeré výrobky se vyrábí pouze z masa dle tradičních receptur. Například špekáčky jsou ručně vázané, jitrnice a jelita špejlované. Díky kvalitní surovině, denně čerstvému masu z vlastní porážky, dosahují veškeré výrobky vysoké kvality a při správném skladování dlouhodobé trvanlivosti. Všechny uzenářské výrobky jsou bezlepkové a bez obsahu alergenů.
 
Objekt provozu jatek, veškerá zařízení a stroje splňují požadavky platných právních předpisů České republiky i Evropské unie. Klasifikace poražených prasat a vyhodnocení jejich zmasilosti se provádí elektronicky, certifikovanými pracovníky. Veškerý sortiment výrobků se dodává výrobcům masných výrobků, hotelům a restauracím, školním a závodním jídelnám, nemocnicím a prodejnám masa. Jatka provozují dvě  vlastní podnikové prodejny, v Ivančicích a Oslavanech.